ROZ sommatie kantoorruimte (2015)

Wilt u de huurder van de door u verhuurde bedrijfsruimte sommeren te betalen? Maak dan gebruik van de ROZ sommatie bedrijfsruimte verhuur in de zin van artikel 7:230a BW. Een voorbeeld sommatie is niet nodig. In enkele simpele stappen stelt u via AKdoc uw eigen ROZ sommatie bedrijfsruimte op. Hoe dat in zijn werk gaat? De juristen van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten hebben de basis van een sommatie bedrijfsruimte alvast voor u opgesteld. Het enige wat u nog hoeft te doen, is de contactgegevens van u en de huurder en de betaalgegevens in te voeren.

Waarom AKDoc?

Twijfelt u over welke u gegevens u moet invoeren? Dan kunt u vrijblijvend advies vragen bij advocaat vastgoedrecht Judith Vermeeren. U vindt haar contactgegevens bij het invulveld van de sommatie bedrijfsruimte.

Is deze standaardsommatie bedrijfsruimte niet voldoende voor u? De juristen van Asselbergs & Klinkhamer helpen u graag met een meer specifieke sommatie. Neem gerust contact op met de sectie vastgoedrecht van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten!

Ga verder

Wat is de ROZ-sommatie voor bedrijfsruimte?

Een ROZ-sommatie, is een sommatie waarin diverse bepalingen geïntegreerd zijn uit het standaardcontract van de Raad voor Onroerende Zaken. In een sommatie sommeert u uw wederpartij tot (betalings)verplichtingen uit de huurovereenkomst over te gaan. In de standaardcontracten van de ROZ staan tevens vaak boetebedingen, en de voorwaarden aangaande de opeisbare incassokosten. Deze zijn verwerkt in het document dat u hier kunt invullen en gebruiken.

Deze ROZ-sommatie spitst zich toe op de bedrijfsruimte. Als u dus zakelijk een bedrijfsruimte verhuurd, u gebruikt het ROZ-contractmodel, en u wenst de huurder tot betaling of tot het nakomen van zijn verplichting  te doen laten over te gaan, dan komt dit model zeker van pas.

Ga verder

In de context van huurrecht

In de praktijk probeert meestal iedere verhuurder zijn schulden te verhalen op de wanbetalende huurder, voordat hij naar de rechter stapt. Deze sommatie geeft u de mogelijkheid direct, de gegevens van uw ROZ-model in acht genomen, te sommeren.