ROZ sommatie winkelruimte (2012)

Verhuurt u een winkelruimte op basis van een huurovereenkomst winkelruimte ROZ in de zin van artikel 7:290 BW? En wilt u de huurder van de door u verhuurde winkelruimte sommeren te betalen? Dan kunt u gebruik maken van de ROZ sommatie winkelruimte van AKdoc. Deze sommatie winkelruimte is opgesteld door de juristen van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten. Zo weet u zeker dat u over een juridisch correct document beschikt.

Waarom AKDoc?

Er gaat nog te vaak veel tijd en geld verloren met juridische documentatie van slechte kwaliteit. Mensen gaan zelf aan de slag met het opstellen van juridische documenten op basis van een voorbeeld sommatie. En dat terwijl dat helemaal niet nodig is! Met de juridische documenten van AKdoc beschikt u altijd over een rechtsgeldig document opgesteld door juristen. U hoeft alleen de contactgegevens en betaalgegevens in te voeren om uw persoonlijke sommatie winkelruimte te genereren. Deze kunt u vervolgens in pdf downloaden en vervolgens mailen of uitprinten en per post versturen. Makkelijk toch?

Ga verder

Wat is de ROZ-sommatie voor winkelruimte?

Een ROZ-sommatie, is een sommatie waarin diverse bepalingen geïntegreerd zijn uit het standaardcontract van de Raad voor Onroerende Zaken. In een sommatie sommeert u uw wederpartij tot (betalings)verplichtingen uit de huurovereenkomst over te gaan. In de standaardcontracten van de ROZ staan tevens vaak boetebedingen, en de voorwaarden aangaande de opeisbare incassokosten. Deze zijn verwerkt in het document dat u hier kunt invullen en gebruiken. Deze ROZ-sommatie spitst zich toe op de winkelruimte. Als u dus zakelijk een winkelruimte verhuurt, u gebruikt het ROZ-contractmodel, en u wenst de huurder tot betaling of tot het nakomen van zijn verplichting  te doen laten over te gaan, dan komt dit model zeker van pas.

Ga verder

In de context van huurrecht

In de praktijk probeert meestal iedere verhuurder zijn schulden te verhalen op de wanbetalende huurder, voordat hij naar de rechter stapt. Deze sommatie geeft u de mogelijkheid direct, de gegevens van uw ROZ-model in acht genomen, te sommeren.