Brief huurverhoging woonruimte verhuurder

Met deze brief stelt u uw huurder op de hoogte van de (aanstaande) huurverhoging van de woonruimte, zowel in de vrije als sociale huursector. U wordt begeleid in het volgen van de juiste wet- en regelgeving.

Waarom AKdoc?

Twijfelt u over welke u gegevens u nu precies moet invoeren? Dan kunt u vrijblijvend advies vragen bij advocaat vastgoedrecht Sanne Lagarde. U vindt haar contactgegevens bij het invulveld van de brief huurverhoging woonruimte verhuurder.

Is deze huurverhoging woonruimte niet voldoende voor u? De juristen van Asselbergs & Klinkhamer helpen u graag met een meer specifieke brief. Neem gerust contact op met de sectie vastgoedrecht van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten!

Ga verder

Wat is een brief voor huurverhoging woonruimte?

Het zit hem natuurlijk in de naam: als u als verhuurder de huur wilt verhogen bent u dit wettelijk verplicht aan te geven.  Bovendien moet u rekening houden met wat voor soort woning u verhuurt: gaat het om een sociale huurwoning of om een woning in de vrije sector. Er gelden dan andere regels waar u rekening mee moet houden. Deze zijn ook meegenomen in het formulier dat u invult bij het opstellen van deze brief.

Ga verder

Praktisch

Let op, wanneer u een sociale woning verhuurd, een huurder bezwaar kan aantekenen tegen de verhoging en de huurcommissie kan inschakelen. Bij sociale huur geldt bovendien een puntentellingssysteem en een bovengrens. Voor meer informatie omtrent dit puntentellingssysteem kunt u hier terecht.